De vereniging

Uitvaartvereniging Westkant is in december 2021 ontstaan uit de fusie van de begrafenis- en uitvaartverenigingen Dorkwerd, Grijpskerk, Kommerzijl, Oldehove en Pieterzijl. Vanaf 1 januari 2022 neemt Westkant alle taken van de oude verenigingen over.

De vereniging stelt zich ten doel om zonder winstoogmerk voor haar ingeschreven leden een passende uitvaart te verzorgen of te laten verzorgen.

Het bestuur

Het bestuur wordt gevormd door:
Johannes Krol, voorzitter (voorheen Oldehove) voorzitter@uvwestkant.nl
Albert Berends, penningmeester (voorheen Dorkwerd & Pieterzijl)
penningmeester@uvwestkant.nl
Jan Pieter Schuitema, secretaris (voorheen Dorkwerd)
secretaris@uvwestkant.nl
Hanny Cazemier (voorheen Grijpskerk)
Wiepie Hovius (voorheen Kommerzijl)
Janny Stoutmeijer (voorheen Grijpskerk)
Teunella de Vries (voorheen Oldehove)

Vacature

We zijn op zoek naar een nieuw (algemeen) bestuurslid voor onze vereniging. Heeft u interesse? Neem dan contact op met een van onze bestuursleden of mail naar secretaris@uvwestkant.nl.

Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement van de vereniging is te lezen via de volgende link: Huishoudelijk reglement Uitvaartvereniging Westkant

Aula’s

De vereniging heeft de beschikking over meerdere aula’s in verschillende dorpen. Voor meer informatie over de aula in Grijpskerk kunt u telefonisch contact opnemen met Janny Stoutmeijer via 06 5205 6344 of per e-mail naar ledenadministratie@uvwestkant.nl.
Hieronder wat beelden van de aula in Grijpskerk:

Federatie en Nardus

De vereniging is lid van de Federatie van uitvaartverenigingen in de provincie Groningen. Voor meer informatie over de Federatie kunt u terecht op www.fedgron.nl.

De Federatie is lid van de landelijke organisatie Nardus. Voor meer informatie over Nardus kunt u terecht op www.nardus.eu.

Sinds het najaar van 2016 zijn uitvaartverenigingen erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Klik hier voor het betreffende nieuwsbericht.

2016-11-30 logo-nationale-inventaris-immaterieel-erfgoed-nederland_geknipt (1)