Lidmaatschap

Wat houdt het lidmaatschap van de vereniging in?

Als lid bent u in principe gehouden om de uitvaart te laten regelen door de uitvaartverzorger/-ondernemer waar de vereniging een overeenkomst mee heeft. Bij Westkant zijn dat er drie, waardoor u keuze heeft.
De uitvaartverzorger/-ondernemer zal alle benodigde formaliteiten verzorgen en zorgen dat de uitvaart geheel volgens de wensen van overledene en/of nabestaanden wordt gerealiseerd.
Alle facturen van de uitvaart worden verzonden naar de penningmeester van Westkant, die een totaalnota maakt voor de nabestaanden onder aftrek van de pakketwaarde (gekapitaliseerd bedrag).
Als service kan de vereniging ervoor zorgen dat eventuele overlijdenspolissen worden uitgekeerd aan de vereniging, waarvan de uitgekeerde bedragen ook van de totaalnota afgetrokken worden.
Denk bijv. ook aan oude polissen met een minimaal bedrag (in guldens) van een verzekeringsmaatschappij die al jaren geleden is overgenomen door een grote verzekeraar.

De uitvaartverzorgers

Per 1 januari 2022 heeft Westkant met de volgende uitvaartverzorgers overeenkomsten:
Uitvaartzorg Boerhaave Groningen
050-5255980
Uitvaartverzorging Hulzebus
050-5251800
Uitvaartzorg Bert van Dijken
050-3011241

Meer informatie over deze uitvaartverzorgers kunt u ook vinden door hier te klikken.

Nieuwsbrieven

Wij willen de leden graag informeren over de vereniging en waar de vereniging zoal mee te maken krijgt. U krijgt elk jaar bij de contributienota een overzicht van de verenigingsgegevens. Nieuwsberichten vindt u ook bij de uitnodiging voor de ALV, te lezen op pagina Agenda en op de Nieuwspagina.

Lid worden?

U kunt zich aanmelden als lid van de vereniging bij de ledenadministratie via ledenadministratie@uvwestkant.nl of bel met Hanny op 06 2873 0113 of Janny op 06 5205 6344.
Als u ouder bent dan 30 jaar, dan dient u een inleggeld te betalen.
Hierover kan het bestuur u informeren.

Lidmaatschap opzeggen?

Opzeggen van het lidmaatschap kan telefonisch, schriftelijk of via e-mail via ledenadministratie@uvwestkant.nl.
Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met december. De opzegging geldt dan per 31 december van het jaar waarin opgezegd is.
In principe zult u van de beƫindiging een bevestiging van ontvangen.